19 september 2022

Om hier antwoord op te kunnen geven zou ik eerst wat uitleg willen geven over de manier waarop een Effortless coach leeft, denkt en werkt.

Effortless Coaching is zeer krachtig en effectief omdat het bouwt op de doorbraak van de nieuwe wetenschappen en het daaruit voortgekomen nieuwe mensbeeld, dat naadloos aansluit bij tijdloze wijsheden.   

Voor de coach betekent dit dat we vanuit een holistisch mensbeeld werken, vanuit de nauwe verbondenheid van lichaam en geest en de connectie van de mens met alles om hem heen. De grote praktische voordelen die daaruit ontstaan zijn een veel lichter beeld van de dagelijkse werkelijkheid en veel krachtiger methoden dan voorheen om obstakels te overwinnen en oude programmeringen te veranderen.

De Effortless Coach helpt je om in contact te komen met je natuurlijke staat. Daar voel je op een directe manier wat je echt wilt in je leven en ook welke dingen je daar in je huidige situatie van weerhouden. Je gaat zien wat een groot verschil het uitmaakt als je dit zo laat of als je deze belemmeringen zou kwijtraken.

Dit inzicht zetten we om in een dubbele beweging: wèg bij wat je tegen houdt om echt te leven zoals je wilt, en begínnen met het leven dat eigenlijk bij jou hoort. De Effortless Coach helpt je om al die dingen die je tot nu toe nog niet zijn gelukt moeiteloos te realiseren. Samen ga je een heel stuk verder komen, wat ons betreft helemaal daar waar jij zijn wilt, dat is ons gezamenlijk commitment” ~ Bron: Gerard Meerstadt, oprichter van Effortless Coaching en schrijver van ‘Moeiteloos’.

En dan nu de 5 beginselen van Groei? Mooi afgebeeld in bovenstaande afbeelding.

(1) Verbinding met alles om ons heen:

Je hoeft niet in strijd of concurrentie met anderen te leven. Er is ruim voldoende voor iedereen en samen kunnen we alles aan, delen etc.

(2) Vrije distributie van Energie:

Houdt dingen niet vast, laat ze vrij stromen tussen jou en anderen. Je zet het wiel van een rijk gevuld leven in beweging als je vrij kunt geven en ontvangen, van harte durft aan te nemen en met liefde weer durft los te laten of door te geven.

(3) Moeiteloze Respons/ in het nu:Je kunt door je verbondenheid intuïtief en fysiek op elk moment voelen wat de juiste reactie op een situatie of een impuls is. Deze keuze brengt altijd het beste resultaat voort, in harmonie met een oprechte en zuivere intentie (‘meer leven voor iedereen’). Je maakt dit proces mogelijk als je:

  • De werkelijkheid als uitgangspunt neemt, niet je pijnlijke gedachten erover.
  • Zelf verantwoordelijkheid neemt voor je omstandigheden, zonder je machteloos te laten maken door externe factoren.
  • Vanuit je verbintenis keuzes maakt en niet de goedkeuring van anderen zoekt voor wat je doet.
  • Dán gaat alles moeiteloos!

(4) Ongebonden Intentie:

Intentie geeft vorm, is niet competitief maar creatief, voegt rijkdom toe aan wat er al is, strijdt niet om de dingen die er al zijn, kent geen schaarste.

De ongebondenheid van onze intentie houdt in dat we het rijk van onzekerheid omarmen, niet als onveiligheid, maar als een bron van ongekende mogelijkheden; de durf om het leven aan te gaan met alle onzekerheid die daar onlosmakelijk bij hoort.

In ongebonden intentie ervaar je het bevrijdende besef dat je gevoel van welzijn niet verbonden is aan enige omstandigheid, maar aan het in harmonie leven met de beginselen van leven. Dit geldt áltijd, ook voor die mensen die er onbewust al dan niet, al mee in harmonie leven.

(5) Unieke bijdrage:

Jouw opdracht is om jezelf tot volle bloei te brengen, niet als een ander te zijn; dat doen ze zelf wel. Jouw unieke bijdrage is je échte zelf te zijn, onbezorgd en moeiteloos; het tot uitdrukking brengen van jouw unieke mogelijkheden ten dienste van jezelf en van anderen; vrij van zelfveroordeling, vol van liefde geven wat je wel hebt.

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat.

Vragen over dit artikel?

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel dan kun je contact met mij opnemen. Ik beantwoord graag al je vragen.

Of maak een afspraak